Nieuws | Klik hier voor het nieuwsarchief

2018

Korendag Zandvoort

Op zaterdag 7 oktober hebben de dames van West Side Sound deelgenomen aan de korendag in Zandvoort. Het was stralend weer en zo bleek onze outfit in wit en paars prima gekozen. De meeste dames reisden met de trein naar zee, maar door meerdere storingen bij de NS was het nog niet zo eenvoudig om op deze manier op de plaats van bestemming te komen. Gelukkig was iedereen toch op tijd en de meesten van ons koor konden nog een terrasje pakken om iets te drinken en iets lekkers te nuttigen.
Heel gezellig en feestelijk zo in de najaarszon!
Het festival stond in het teken van "Disco"en de glimmers en glitters waren in en buiten de kerk goed waar te nemen. De organisatie was helemaal top. Alles liep op rolletjes. In de inzingruimte stonden flesjes water, snoepjes en dropjes klaar en we konden bij een grote kaptafel onze outfit en make up nog even goed controleren. Na het inzingen werden we naar het podium begeleid en aldaar hebben we ons uiterste best gedaan om onder directie van Susan een mooi programma te laten horen. De akoestiek in de kerk was heel mooi en dat maakt het zingen fijn. Een aantal songs kwam heel mooi uit de verf, een aantal wat minder naar onze zin, maar over het algemeen konden we tevreden terug kijken.
Aan het eind van ons programma, na de laatste feestelijke song "Kokomo", ontvingen we van de organisatie een mooie groepsfoto en voor iedereen een "discosleutelhanger". Zandvoort, bedankt voor deze prachtige dag!Open dag West-Side-Sound

Op zaterdag 29 september hebben de dames van West Side Sound een open dag gehouden in buurthuis De Kolk te Zaandan. Dankzij de ledenwerfcommissie, gevormd door 6 dames uit ons koor, werd dit een fijne en leerzame dag. Chapeau dames!

De dag begon met koffie en thee in de mooie verzorgde ruimte van De Kolk. Daarna heeft ons koor o.l.v. Susan een korte Song ingestudeerd.

Om half 1 genoten we allen van een lekkere lunch, waarbij coach Marijn van den Boogaard ook aanwezig was.

Het middagprogramma bestond uit een coaching door theatermaker Marijn van den Boogaard met als thema: "De perfecte inleving van een song" In samenwerking met Susan werden we uitgedaagd om op verschillende manieren emotie over te brengen en uit te dragen. Verrassend om te ervaren dat er soms maar weinig voor nodig is om een totaal andere sfeer over te brengen als je een song presenteert.

We hebben deze workshop als heel plezierig en leerzaam ervaren; het was een erg leuke middag. Onze gast, Letty, was ook zeer enthousiast. Hopelijk mogen wij haar verwelkomen als nieuw koorlid! Jammer dat we niet meer aspirant leden mochten ontvangen……

En last but not least: dank aan Hennie van Oostveen voor de prima verzorging en het maken van de foto's!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenEen nieuw seizoen!

Op 5 september zijn de dames van WSS weer gestart met een nieuw zangseizoen. Heel gezellig, lekker bijkletsen na al die vakantieweken. Maar......ook weer aan de slag! Op zaterdag 6 oktober a.s. wacht ons een optreden tijdens het korenfestival in Zandvoort ( wij treden daar op om 18.15 uur).

Op zaterdag 29 september houdt WSS een Open repetitiedag.
De commissie die zich daarmee bezig houdt heeft in de vakantie niet stil gezeten. De grote lijnen voor die dag zijn uitgezet en de invulling is nu ook zo goed als klaar. Complimenten, dames!

Na een welkomswoord van Margriet, onze voorzitter, heeft Susan ons weer"zangklaar"gemaakt door diverse inzingoefeningen met ons te doen. Onze nieuwe song: "Geef mij je angst"( prachtig ingezongen door onze Susan!) hadden de koorleden in de vakantie al beluisterd en daarom konden we daar ook al een start mee maken. Vier mooie partijen, maar ook nog veel werk aan de winkel! We hebben de smaak weer te pakken en gaan er een mooi zangseizoen van maken!

Hou je van zingen en van gezelligheid? Kom dan naar onze open repetitiedag op 29 september! Kijk, luister en als je wil: doe mee. Je bent de hele dag van harte welkom! Hieronder lees je het programma van die dag:

Waar: Buurthuis de Kolk
Klampersstraat 1
1502VP Zaandam
( 075 6144161)

10.30 uur: inloop
10.40 tot 11.00 uur: uitleg barbershop met koffie en thee
11.00 tot 12.30 uur: o.a. instuderen van een song
12.30 tot 13.00 uur: lunch
13.00 tot 15.00 uur: samen met een coach/ theatermaker werken aan een ingestudeerde song
15.00 uur: afsluiting.Hoeraaaaa! Onze Susan is geslaagd!

Op zaterdag 9 juni is onze dirigent geslaagd voor de specialisatieopleiding Dirigent Licht Vocaal (DLV). De opleiding werd aangeboden door BALK. Deze scholing van dirigenten houdt o.a. in: slagtechniek, repetitietechniek, repertoirekennis, partituurspel, analyse, stemvorming en arrangeren.
Susan heeft mooie cijfers behaald voor de opdrachten, de werkstukken en het reperteren. Het eindexamenconcert met haar ad hoc koor was een groot plezier en succesvol.
Van september 2017 tot juni 2018 heeft Susan op 21 zaterdagen de opleiding gevolgd: een hele klus! Wij zijn trots op haar en hebben haar op onze repetitieavond natuurlijk in het zonnetje gezet!West Side Sound wil haar koor graag uitbreiden!

De dames van West Side Sound willen hun koor graag uitbreiden en nodigen je van harte uit om eens bij ons op bezoek te komen tijdens een repetitieavond. Je kan dan luisteren naar onze mooie songs in een warme zangstijl. Naast het werken aan het steeds mooier maken van onze songs is onze zangavond ook altijd een hele gezellige avond. Wellicht spreekt het gevarieerde en uitgebreide repertoire je aan. Je kan helemaal vrijblijvend meerdere avonden van de partij zijn om te ontdekken of dit koor iets voor jou is. Aan onze dirigente Susan zal het niet liggen: zij is een vrolijke en inspirerende vrouw! Dus dames: Wees welkom!!

(Wij repeteren elke woensdagavond van 19.45-20.15 uur in het gebouw van de duivenvereniging BVZ aan het Boerenpad 20- ingang meester J.A.Laanplein- te Zaandam).Zaterdag 21 april. Saens Korenfestival, Wormerveer

De aftrap was voor West Side Sound. Fijn dat er om half elf al veel en behoorlijk enthousiast publiek aanwezig was.
Na het inzingen moesten we in een ruimte achter het toneel wachten tot we naar binnen konden. Dat deden we als echte barbershoppers: eerst de voorste rij en daarna de andere rijen inschuiven. Na afloop ook weer op deze manier het toneel af. Leuk dat toehoorders ons hierover (ook) een compliment gaven.
We moesten de nummers die we graag wilden zingen al vroeg doorgeven aan de organisatie en dat bleek nu een beetje twijfelachtig. Op zo'n dag is er altijd een strak tijdschema, dus we hadden wel wat aanpassingen gedaan.
Toch bleek het zingen van zeven songs zo succesvol, dat het zeven maal beloond werd met een welgemeend applaus. Helemaal prima!
De organisatie verwoordde het echt heel mooi: te hopen dat iedereen zich vandaag op dit festival zo mooi en zuiver van zich zou laten horen als WSS.
Natuurlijk ook een compliment aan Susan, die een stukje studiedag had opgeofferd om ons te kunnen dirigeren.
Veel van ons bleven nog lang zitten om naar de andere koren te luisteren.
Het was absoluut weer een mooie dag met een prima presentatie!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Zondag 15 april. Protestantse Gemeente Assendelft

Op uitnodiging van de Protestantse Gemeente Assendelft heeft West Side Sound op zondag 15 april, haar medewerking verleend aan een bijzondere kerkdienst. Ons koorlid Margriet en haar man Jan zijn beiden fanatieke barbershoppers. Dominee Bart Vijfvinkel heeft daar, samen met hen, een mooi thema rond onze song It is well with my soul - Het is goed met mijn ziel - van gemaakt.
Wij begonnen de dienst met Can you feel the love tonight en Friends. Liefde en vriendschap dus, een veel behandeld item in kerkdiensten. Voor wij It is well gingen zingen heeft de dominee het verhaal van Horratio Spafford waar deze song over gaat verteld, wat met veel interesse beluisterd werd.
Na de preek vertelde hij dat we nog een passend lied voor in een kerkdienst hadden: het Halleluja van Leonard Cohen. Klonk in deze kerk echt heel mooi.
Na afloop van de dienst bleef iedereen nog zitten om te luisteren naar ons One moment in time en het vrolijke Happy together.
Gezellig nagepraat, onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Onze Susan kreeg een mooi boeket en alle koorleden een prachtige roos, gekoppeld aan de song die we tijdens de collecte hadden gezongen: The Rose.
Een kerkdienst, samen met een barbershopkoor? Het was een geweldige combinatie!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Zondag 4 maart. Optreden in het verpleeghuis Evean Guisveld in Zaandijk.

Op zondag 4 maart hebben de dames van West Side Sound een optreden verzorgd voor de bewoners van het verpleeghuis Guisveld in Zaandijk. Omdat een eerder gepland optreden vorig jaar door omstandigheden niet doorging, waren we blij dat we op deze zondagmiddag wel voor de bewoners konden zingen. Het was een prachtige zonnige middag en dat gaf al een feestelijk tintje aan het geheel. We werden harteljk ontvangen en konden ons in een rustige ruimte voorbereiden op ons optreden. Om 15.15 uur liepen we, terwijl we het vrolijke Afrikaanse lied "Nginesi Ponono"zongen, de zaal in om daarna in kooropstelling te gaan staan. Er was veel belangstelling: een volle zaal op een gezellige manier ingedeeld: de bewoners met hun familieleden gezeten aan ronde tafels. We werden aangekondigd als zijnde "de Lente", vanwege onze groene outfit!

We hebben in een mooie sfeer gezongen. Af en toe zong iemand mee of werd er een klein dansje gedaan, heel ontroerend. Onder leiding van Irene hebben we een gevarieerd programma gezongen. Het zong wat zwaar door de warmte en door het lage plafond, maar dat mocht de pret niet drukken. Na ruim een half uur zingen hebben we afscheid genomen met een toegift: nog een keer het leuke Afrikaanse lied!
Hopenlijk kijken de bewoners, met net zo veel plezier als wij, terug op een gezellige middag!© 2014 West Side Sound, Klik hier om ons te mailen. Nu ook op Facebook!